Toeristisch Platform opgericht

Fotograaf: Alex Gitzels/Westfriesland Media.

Toeristische partners in de regio hebben het Toeristisch Platform West-Friesland opgericht. Dat gebeurde tijdens de Aftrap van het Toeristisch Seizoen op 21 maart bij Oranje Buiten in Hoorn. Met dit convenant werken toeristische ondernemers samen en zorgen zij zo voor vergroting van het aantal bezoekers en verhoging van hun bestedingen.

De ondertekenaars zijn Rob van Loon (Toeristisch Platform Hoorn), Theo Peerdeman (Toeristisch Platform Enkhuizen), Maaike Steltenpool (Toeristisch Platform Medemblik), Kees Vriend (Toeristisch Platform Opmeer Gewoon Anders), Jeroen Kor (Holland boven Amsterdam), Thomas de Boer (West-Friese Bedrijven Groep) en Michel Bakelaar (Toeristisch Coördinator West-Friesland) en er is steun van de Rabobank. De ondertekenaars vertegenwoordigen de ondernemers uit hun regio. De partners onderstrepen met dit convenant het belang van samenwerking tussen ondernemers en met gemeenten.

Bakelaar, Toeristisch Coördinator: “Binnen het Toeristisch Platform zoeken ondernemers vooral verbindingen met elkaar. Een concreet voorbeeld is het initiatief van één ondernemer voor de West-Friese tafel. Dit initiatief wordt inmiddels gesteund door 20 partners, die met elkaar de culinaire beleving van West-Friesland uitdragen. Samenwerking maakt echt sterker.”

Presentator Robert-Jan Knook (ANP/BNR) sprak aan tafel met de Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg, Marlies Groot van Holland boven Amsterdam en Michel Bakelaar. Nieuwenburg vertelde dat het lidmaatschap van de G32 (grootste gemeenten van Nederland) ook belangrijk is voor de promotie van onze regio. De Aftrap van het Toeristisch Seizoen werd georganiseerd in samenwerking met Holland boven Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.