Stellingen Het Grote Westfriesland Debat bekendgemaakt

De stellingen van Het Grote Westfriesland Debat van dinsdagavond 7 maart 2023 zijn bekendgemaakt. Ze gaan over de thema’s die in de regio belangrijk zijn. Dat zijn woningbouw, de huisvesting van arbeidsmigranten, de energietransitie, het toerisme en de infrastructuur. Aan de verkiezingen op 15 maart doen 23 partijen mee, 18 daarvan hebben aangegeven naar het debat te komen in het Martinus College in Grootebroek. Er hebben zich al 100 mensen aangemeld.

De politieke partijen krijgen voor het debat de mogelijkheid om hun kernpunten naar voren te brengen. Elke partij krijgt daarvoor een halve minuut pitchtijd. Daarna wordt in vijf ronden over de volgende stellingen gedebatteerd:

1. Nieuwe woningen moeten we bouwen in landelijk gebied.
2. Arbeidsmigranten kunnen we het beste huisvesten in complexen buiten de stad.
3. We laten in Westfriesland alleen nog bedrijven toe die in 2040 energieneutraal zijn.
4. De provincie moet uitvoeringskracht beschikbaar stellen om Westfriesland te promoten als
recreatieregio.
5. De Houtribdijk maken we vierbaans.

Het Ondernemersdebat wordt georganiseerd door Robert-Jan Knook (ANP/BNR) en Rob van Loon (SmartKickstart) namens Ondernemend West-Friesland, in samenwerking met de WBG en ondernemersclubs OMW Opmeer, BWFO, Ondernemend Hoogkarspel, AOV Andijk, Winkelhart Zwaagdijk, Medemblikker Bedrijven Groep, HOC Hoorn, OVWN, OV Wervershoof en Ondernemers Federatie Enkhuizen. Het debat begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

  Ik meld mij aan voor het debat op 7 maart

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Uw functie

  Uw bedrijfsnaam

  Adres

  Plaats

  Eventuele opmerkingen

  [wpgdprc "Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website."]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.