Spannende case met mr. Frank Visser

Het was vol in de aula van SG Newton. 120 Ondernemers waren woensdag 18 april getuige van het hoogoplopende conflict tussen twee docenten van het Vreugdenhil College. Uiteraard een fictief college met fictieve docenten, maar met de echte mr. Bloem (Duijn Bloem Voss advocaten) en mr. Frank Visser, onder andere bekend van tv-programma’s als ‘de Rijdende Rechter’ en ‘Mr Frank Visser doet uitspraak’.


Wat was er gebeurd?
Hoofdpersonen waren Derek Beerta, sinds kort sectormanager horeca, afkomstig van de sector handel en Bertus van Beuningen, al 20 jaar praktijkdocent voor de koksopleiding. Beide solliciteerden naar de functie sectormanager en Derek trok aan het langste end. Daar was Bertus niet blij mee. Hij kon bovendien niet overweg met de nieuwe lijn voor de praktijkstages, die Derek had uitgezet. Na een snij-incident meldt Bertus zich ziek en houdt contact met Derek af. Dan blijkt dat Bertus het mes, waaraan hij zich had gesneden, mee naar huis heeft genomen. Dat is voor het schoolbestuur de druppel en ontslaat Bertus op staande voet. Beide partijen nemen juridische ondersteuning in de arm en om oeverloze en kostbare procedures te voorkomen, besluiten partijen hun geschil ter finale afdoening voor te leggen aan de bekende televisierechter mr. Frank Visser.

College
De case, getoond via korte filmpjes, werd afgewisseld door een college van mr. Bloem. Hij gaf ondernemers tips hoe om te gaan met een arbeidsovereenkomst, dossier opbouw, bedrijfsongeval, ontslag en de daaropvolgende juridische procedure.

Waarschuwing
De case was ook een waarschuwing richting de ondernemers in het publiek. Medewerkers ontslaan gaat niet zomaar en daarvoor moet je meestal een flinke zak geld meenemen. Mr. Frank Visser maakte de uiteindelijke uitspraak nog even spannend. Meningen uit de zaal waren in ieder geval verdeeld. Maar uiteindelijk gaf mr. Frank Visser het verlossende woord; het ontslag op staande voet werd vernietigd, het arbeidscontract werd ontbonden, het Vreugdenhil College moet het loon van Bertus met terugwerkende kracht terugbetalen, inclusief rente, Bertus krijgt een billijke vergoeding van € 30.000,- bovenop een transitievergoeding van € 27.000,- (brutobedragen).

Voor ondernemers die meer willen weten over arbeidsrecht organiseert Duijn Bloem Voss advocaten binnenkort een Masterclass. Mr. Frank Visser naar Hoorn werd georganiseerd door Ondernemend West-Friesland en Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC), in samenwerking met Duijn Bloem Voss advocaten en SG Newton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.