Is God soms een West-Fries?

De eerste aflevering van OndernemendWestFriesland met MijnWestFriesland2015 was een groot succes!

ZWAAGDIJK-OOST – ,,We moeten met die West-Friese vlag blijven zwaaien. Blijven herhalen wat er allemaal voor moois bij West-Friesland hoort.’’ De Hoornse burgemeester Onno van Veldhuizen, voorzitter van het Pact van Westfriesland, deed vrijdag een oproep om eensgezind voorwaarts te gaan. Hij sprak tijdens MijnWestFriesland2015, evenement van het nieuwe platform Ondernemend West-Friesland.

De regio wil binnen vijf jaar in de top tien van Nederland staan met wonen, ondernemen, onderwijs, werken en vrije tijd. Halverwege is met wonen en ondernemen het doel wel bereikt, maar Van Veldhuizen is minder optimistisch over de andere ambities. ,,Maar we moeten gewoon doorgaan. Andere regio’s gaan dit spel ook spelen.’’ De meeste winst is te behalen bij ’onderwijs’ en toerisme’.

Het netwerkevenement, in de Rabobank in Zwaagdijk-Oost, werd bezocht door zo’n 85 ondernemers en andere belangstellenden. Verschillende sprekers mochten hun kijk op West-Friesland geven, ondervraagd door Robert-Jan Knook onder het oog van camera’s.

Onder de sprekers Jan-Willem Breukink van Incotec, over de hightech zaadbedrijven van Seed Valley. Gert van der Valk van het gelijknamige hotel in Hoorn, nog maar een half jaar open en nu al genomineerd als ’Beste congreslocatie van het jaar’. En Patrik en Evelina Zinger over hun nieuwe bedrijf Fruitweek, dat bedrijven en particulieren fruitboxen levert.

Joke Kok-Brieffies was na een oproep in het NHD gekozen om in twee minuten te mogen vertellen hoe trots zij is West-Fries te zijn. Het werd een ware ode aan de regio, ,,Zo mooi gemaakt dat we in de West-Friese viering van afgelopen weekend in Grootebroek met recht ons konden afvragen: ’Is God soms een West-Fries?’’

Bron: NHD Foto: Eric Molenaar

Het televisieprogramma is binnen enkele dagen via deze site beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.