Politieke partijen ingedeeld bij stellingen Ondernemersdebat Medemblik

De politieke partijen die meedoen aan het Ondernemersdebat op 14 maart in Medemblik zijn verdeeld over de vijf stellingen. Alle acht partijen van de gemeenteraadsverkiezingen hebben zich aangemeld. De onderwerpen voor de stellingen komen van de WBG en van OFM.

Stelling 1: Westfriese gemeenten moeten woningen en bedrijventerreinen samen uitgeven en de winsten beschikbaar stellen voor collectieve ambities en projecten binnen het Pact.

Aftrap VVD en GemeenteBelangen, daarna ook met D66 en GroenLinks

Stelling 2: Het realiseren van grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten in Medemblik is zowel de oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt als voor de krapte op de woningmarkt. Medemblik moet dit mogelijk maken binnen haar gemeente.

Aftrap D66 en Hart voor Medemblik, daarna ook met GemeenteBelangen, ChristenUnie en Morgen!

Stelling 3: Medemblik doet al genoeg om ondernemers te ondersteunen

Aftrap CDA en Morgen!, daarna ook met D66, ChristenUnie en Hart voor Medemblik

Stelling 4: Er moet een maximum komen aan het budget dat de gemeente mag uitgeven aan externe onderzoeken

Aftrap ChristenUnie en VVD, daarna ook met GemeenteBelangen, CDA en GroenLinks

Stelling 5: Om de energietransitie te versnellen moeten kleine agrarische bedrijven en bedrijventerreinen windmolens op hun erf kunnen plaatsen

Aftrap CDA en GroenLinks, daarna ook met Hart voor Medemblik, VVD en Morgen!

Bij elke stelling schuift ook een ondernemersvertegenwoordiger aan. Vanuit de WBG is dat Hans-Peter Baars. Verder praat OFM-voorzitter Frits Meester mee. Ook voorzitter Hans Boukens van de OVWN komt aan tafel. Bij de laatste stelling is broccoli-teler Meindert-Jan Botman van de partij.

Het debat begint om 19:30 uur in het gemeentehuis van Medemblik in Wognum. Verwacht einde van de inhoudelijke debatavond is rond 21:45 uur, waarna er een netwerkborrel plaatsvindt.

Het Ondernemersdebat is ook te volgen via een livestream van onze mediapartner Westfrieslandinbedrijf op  https://www.facebook.com/WestfrieslandinBedrijf

Aanmelden kan via onderstaand formulier:

  Ik meld mij aan voor het Ondernemersdebat in Medemblik

  Uw naam

  Uw bedrijfsnaam

  Uw e-mailadres

  Evt. opmerkingen

  [wpgdprc "Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website."]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.