Meeste familiebedrijven overleven generatiewisseling niet

Voor veel familiebedrijven is continuïteit de voornaamste doelstelling; het doorgeven van het bedrijf aan de volgende generatie. Dit is echter lang geen eenvoudige uitdaging. Uit onderzoek van de Erasmus universiteit en BDO Accountants & Adviseurs blijkt dat 70% van de familiebedrijven een generatiewisseling niet overleeft.

De redenen hiervoor zijn divers, maar een belangrijke succesfactor blijkt het behouden van ondernemerschap te zijn. Gaat de nieuwe generatie met het bedrijf om als rentmeester of zorgt het nieuwe bloed ook voor een nieuwe koers van het bedrijf? En durft de overdragende generatie de ruimte hiervoor te geven? In Zo vader, zo zoon praat presentator Robert-Jan Knook (ANP/BNR) over dit soort processen met een vader en een zoon van drie familiebedrijven waar reeds een overdracht heeft plaatsgevonden.

Afbeeldingsresultaat voor logo van der valk

Aan tafel Gert-Jan en Gert Van der Valk van het gelijknamige familiebedrijf. Vader en zoon komen vertellen over de enorme groei van hun bedrijf. Ook Louis en Colin Van der Laan van één van de grotere installatiebedrijven in Noord-Holland. Met een mix van jonge ideeën en jarenlange ervaring leveren zij met ongeveer 100 mensen ‘meer dan techniek’. En Steef en Jeroen Stumpel van de gelijknamige keten van kantoorboekhandels. Zij groeien in een markt waar we steeds meer bestellen via internet.

Afbeeldingsresultaat voor stumpel

Ruud Loos, familiebedrijvenadviseur bij BDO Accountants & Adviseurs, schuift in dit kader aan als kennispartner.

Zo vader, zo zoon wordt gehouden op 27 oktober 2016 in het bedrijf van de familie Van der Laan aan de Oostergouw 2, 1689 AH in Zwaag en begint om 16:00 uur. We sluiten zoals altijd af met een informele netwerkborrel.

KLIK HIER en meld je aan want het aantal plaatsen is beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.