Groei toerisme alleen mogelijk dankzij verbinding

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Om het toerisme in de regio verder te stimuleren is meer verbinding nodig. Dat is de conclusie van de opening van het toeristisch seizoen West-Friesland 2016 bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Het eerste deel van het programma was een televisieregistratie met een discussie over de groei van het toerisme in de regio onder leiding van presentator Robert-Jan Knook (ANP/BNR).

Opening Toeristisch Seizoen 2016

Aan tafel Jeroen Kor van de net opgerichte DMO (Destinatie Marketing Organisatie) Holland boven Amsterdam. Samenwerken met alle partijen in de regio is van levensbelang, zei hij. Ellen Klaus (specialist op het gebied van gebiedspromotie) pleit voor het beter naar voren brengen van de identiteit van de regio. Pas dan kun je een mooi verhaal vertellen, zei Klaus. René van den Broeke liet vol trots en nog voor de opening ‘zijn’ nieuwe complex van de stoomtram aan iedereen zien. Wij verbinden letterlijk in de regio, zei Van den Broeke.

Opening Toeristisch Seizoen 2016 discussie

Na de televisieregistratie gingen alle bezoekers in kleine labs brainstormen over de toeristische kansen die in de regio liggen. Hieruit kwam onder meer naar voren dat we trotser moeten zijn op het water in de regio. Noord-Holland is immers de grootste watersportprovincie. Ook werd een West-Friesland-pas voorgesteld waarmee je de pareltjes in de regio kunt bezoeken. Ook kwam het idee om het verhaal van de VOC-steden in West-Friesland verder uit te bouwen, onder het thema ‘goud’.

Brainlab Opening Toeristisch Seizoen 2016

Brainlab in de trein

De officiële opening van het toeristisch seizoen was op een bijzondere plek. De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik viert het veertig jarig bestaan van de Historische Driehoek Hoorn-Medemblik-Enkhuizen. Een belangrijke stap is de opening van Tramstation Hoorn in het voorjaar van 2016. Een bijzonder project dankzij de BankGiro Loterij. In deze ‘Toegangspoort voor het toerisme naar West-Friesland in de Poort van Hoorn’ zullen de 100.000 jaarlijkse bezoekers van het museum worden verwelkomd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.