Fluitschip Hoorn over 10 jaar klaar

Aan de kust van Hoorn is de bouw begonnen van een VOC-fluitschip van plastic. Een duurzaam project dat de regio Westfriesland nog meer op de kaart zet. Welke duurzame pareltjes kent de regio nog meer? Op Duurzame Dinsdag op 29 oktober peilen we de duurzaamheidsfactor van ondernemers in Westfriesland. Wie zijn er al op de goede weg en wie kunnen nog wel wat hulp gebruiken in het verbeteren van hun duurzaamheid?

Zo laten we ons inspireren door Monique Ansink, eigenaresse en directrice van Excellent Products in Hoorn. Zij onderneemt met als hoofddoelstelling om de wereld een stukje beter te maken. Dit doet ze door zichzelf doelen te stellen, waarbij ze 70 % van haar werknemersposities aan vrouwen toebedeelt.

Ook praten we over het knotsgekke idee van Edwin ter Velde die een levensgroot VOC-fluitschip bouwt van alleen afvalplastic. Het is de bedoeling dat ‘stadsjutters’ in Westfriesland allerlei bakjes, flessen en ander plastic verzamelen waarmee de boot gebouwd kan worden. Het project is inmiddels van start gegaan aan de kust van Hoorn!

Verder komt Pieter Ursem van autobedrijf Peter Ursem ons vertellen over het repareren van accu’s van elektrische en hybride auto’s. In een van de weinige Accu Repair Centers in Europa verlengt Pieter Ursem het leven van de accu en dat komt weer ten goede aan het milieu. Zijn bedrijf heeft het officiële Erkend Duurzaam Certificaat ontvangen.

Presentator Robert-Jan Knook (ANP/BNR) leidt de middag en zal een interactieve sessie beleven met de drie gasten. Ook is er de mogelijkheid om als bezoeker vragen te stellen tijdens Duurzame Dates. In kleine groepjes krijgen de bezoekers tips en trics van de sprekers, zodat zij naar huis gaan met nieuwe inzichten op het gebied van duurzaamheid. Uiteraard wordt het event afgesloten met een duurzame borrel!

De toegang voor dit event is gratis dankzij Autobedrijf Peter Ursem .

  Ik meld me aan voor Duurzame Dinsdag op 29 oktober.

  Uw naam

  Uw bedrijfsnaam

  Uw e-mailadres

  Uw telefoonnummer

  Evt. opmerkingen

  [wpgdprc "Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website."]

  Foto en video: Robert-Jan Knook

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.