Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Het verhaal van het fluitschip

29 oktober 2019 @ 16:00 - 17:30

Gratis

Aan de kust van Hoorn is de bouw begonnen van een VOC-fluitschip van plastic. Een duurzaam project dat de regio Westfriesland nog meer op de kaart zet. Welke duurzame pareltjes kent de regio nog meer? Op Duurzame Dinsdag op 29 oktober peilen we de duurzaamheidsfactor van ondernemers in Westfriesland. Wie zijn er al op de goede weg en wie kunnen nog wel wat hulp gebruiken in het verbeteren van hun duurzaamheid.

Zo laten we ons inspireren door Monique Ansink, eigenaresse en directrice van Excellent Products in Hoorn. Zij onderneemt met als hoofddoelstelling om de wereld een stukje beter te maken. Dit doet ze door zichzelf doelen te stellen, waarbij ze 70 % van haar werknemersposities aan vrouwen toebedeelt.

Ook praten we dus over het knotsgekke idee van Edwin ter Velde die een levensgroot VOC-fluitschip bouwt van alleen afvalplastic. Het is de bedoeling dat ‘stadsjutters’ in Westfriesland allerlei bakjes, flessen en ander plastic verzamelen waarmee de boot gebouwd kan worden. Het project is inmiddels van start gegaan aan de kust van Hoorn!

Verder komt Pieter Ursem van autobedrijf Peter Ursem ons vertellen over het repareren van accu’s van elektrische en hybride auto’s. In een van de weinige Accu Repair Centers in Europa verlengt Pieter Ursem het leven van de accu en dat komt weer ten goede aan het milieu. Zijn bedrijf heeft het officiële Erkend Duurzaam certificaat ontvangen.

  Ik meld me aan voor Duurzame Dinsdag op 29 oktober.

  Uw naam

  Uw bedrijfsnaam

  Uw e-mailadres

  Uw telefoonnummer

  Evt. opmerkingen

  Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

  Gegevens

  Datum:
  29 oktober 2019
  Tijd:
  16:00 - 17:30
  Kosten:
  Gratis

  Organisator

  Ondernemend West-Friesland
  Telefoon:
  0229 - 216 527
  E-mail:
  welkom@ondernemendwestfriesland.nl

  Locatie

  EcarACCU
  De Factorij 26
  Zwaag, 1689AL
  + Google Maps