Eerste aandeelhouders VOC-fluitschip ingestapt

De werkboot van het VOC-fluitschip van plastic dat wordt gebouwd in Hoorn, heeft al twee aandeelhouders. Op het evenement Duurzame Dinsdag in Hoorn staken Ad de Bruin van Protonic en Marie-France Schutz van Schutz Fashion spontaan hun handen op toen initiatiefnemer Edwin ter Velde vroeg wie mee wil bouwen aan het Fluitschip in Hoorn.

Schutz en De Bruin kochten ieder 1/8 part van de eerste werkboot ‘De Lankhorst’ die in  augustus 2020 gaat meevaren met SAIL Amsterdam. “Het kleinste bootje met de grootste impact”, aldus Ter Velde. Hij is op een scheepswerf aan de kust van Hoorn begonnen met de bouw van het schip. Met dit duurzame project wordt de regio nog meer op de kaart gezet.

Tientallen ondernemers en ondernemende mensen waren naar Duurzame Dinsdag gekomen in het nieuwe bedrijf EcarACCU van Pieter Ursem van autobedrijf Peter Ursem. Zij konden met eigen ogen zien hoe accu’s van elektrische en hybride auto’s uit elkaar worden gehaald om te worden hergebruikt. “Dat lukt ons voor 98%”, zei Ursem met enige trots.

Monique Ansink van Excellent Products in Hoorn vertelde hoe zij onderneemt om de wereld een stukje beter te maken. Ze demonstreerde één van haar producten, een spanband, die volledig duurzaam is geproduceerd in haar fabriek in Vietnam. Naast duurzame productie stopt Ansink een deel van de winst in duurzame investeringen.

OndernemendWestFriesland en de organisatie van Edwin ter Velde zijn zo enthousiast over deze eerste samenwerking dat is besloten om de Duurzame Dinsdag vaker te organiseren.

Foto: Alex Gitzels/Westfriesland Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.