Enkhuizen wil geen patat-toerisme

Om van het patat-toerisme af te komen is een gastvrijere stad nodig maar de politiek in Enkhuizen weet nog niet zo goed hoe ze dat moeten doen. Toeristische ondernemers missen dan ook dit onderwerp in de partijplannen. Verder hebben ondernemers behoefte aan betere communicatie met de gemeente. Dit zijn een paar conclusies van het Ondernemersdebat in Enkhuizen maandagavond 7 maart in een volle zaal in Brouwerij de Werf in Enkhuizen.

De Westfriese Bedrijven Groep (WBG) en Ondernemend West-Friesland (OWF) zijn verantwoordelijk voor de organisatie die in handen was van Robert-Jan Knook (ANP/BNR) en Rob van Loon (SmartKickstart). Tientallen ondernemers legden hun oor te luister tijdens deze debatavond.

Vertegenwoordigers van tien politieke partijen kruisten de degens met elkaar op het gebied van toerisme, regionale samenwerking en de toekomst van het Droompark. Het debat vormde een belangrijk podium voor politici, ondernemers en andere betrokkenen om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van de regio. Een afsluitend Ondernemersdebat in Medemblik vindt plaats op maandagavond 14 maart 2022.

Gerhard van Galen (CDA) deelde zijn ongezouten visie op het toerisme: “We gaan hier niet voor patat-toerisme, we willen focussen op de A1-toerist. Hiervoor hebben we een gezonde samenwerking nodig tussen gemeente en ondernemers.” Namens Enkhuizen Vooruit heeft Frank van Gangelen ook een belangrijke wens uitgesproken: “Enkhuizen Marketing is van groot belang om ons als raad te voorzien van plannen zodat we echt samen kunnen optrekken.”

Vooral de horeca bleek goed vertegenwoordigd tijdens de debatavond. Rode draad in hun inbreng vanuit het publiek was dat simpele vragen en communicatie met ambtenaren en College van B&W als bijzonder uitdagend wordt ervaren. Tenslotte bleek tijdens de laatste stelling dat politiek Enkhuizen bijna eensgezind was over het vast blijven houden aan het doel om één gemeente SED te vormen. Allen de ChristenUnie-SGP wil dat niet.

Hier is ook de videoregistratie te vinden: https://westfrieslandinbedrijf.nl/2022/zakelijknhn/ondernemersdebat-enkhuizen-geen-patat-toerisme/?feed_id=2733&_unique_id=622767597ce2d&fbclid=IwAR0lsDHVhk-WmFQE8Dm0MBsx6lXqprgPOl9Z4BAqOiyuPpql8hmVrENZcf8

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.